Obsah fóra www.netintra.cz www.netintra.cz
Vítejte na fóru občanského sdružení NETINTRA Moravský Písek
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Problémy s netem Bzenec
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra www.netintra.cz -> Připojení naší sítě do internetu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Rex
Nováček


Založen: 29. 11. 2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 30. 11. 2008, 10:06    Předmět: Problémy s netem Bzenec Odpovědět s citátem

ahojky lidičkové. tak sem se rozhodl že se konečně regnu.
s netem jsem spokojený, jenom od 17.11. kdy se dělala údržba Bzenec centrum prostě internet katastrofa. včera 29/11 byla v 23 hodin rychlost připojení 20Kb/s.

kompl mám čistý, pravidelně kontrolovaný, antivir placený. se servismanem jsem to už řešil, ale řekl mi o jakémsi rušení. proč ale to rušení nebylo před tou údržbou tak obrovské jako teď. díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman
admin


Založen: 25. 08. 2005
Příspěvky: 531
Bydliště: Pískoviště :)

PříspěvekZaslal: 01. 12. 2008, 10:58    Předmět: Re: Problémy s netem Bzenec Odpovědět s citátem

Rex napsal:
ahojky lidičkové. tak sem se rozhodl že se konečně regnu.
s netem jsem spokojený, jenom od 17.11. kdy se dělala údržba Bzenec centrum prostě internet katastrofa. včera 29/11 byla v 23 hodin rychlost připojení 20Kb/s.

kompl mám čistý, pravidelně kontrolovaný, antivir placený. se servismanem jsem to už řešil, ale řekl mi o jakémsi rušení. proč ale to rušení nebylo před tou údržbou tak obrovské jako teď. díky


Stává se, že konkurenční poskytovatele buďto nezajímá, zda na daném kanálu někdo vysílá (nebo to konfiguruje absolutní blb) a přeladí na stejný kanál, na kterém vysíláme. Pak se může, ale taky nemusí, projevit taková akce vypadáváním jednotlivých přípojek, ztrátovost, nebo zvýšení režijních přenosů s následkem snížení propustnosti.

K tomuto přelaďování dochází prakticky často, někdy to nemá tak fatální vliv na kvalitu našich služeb, jindy se podaří to odchytit skoro okamžitě a přeladit na volnější kanál, no a občas dojde k citelnému zhoršení a chvilku trvá, než to vyřešíme.

No a konkrétně ve Bzenci je už docela těsno, protože pokud si pamatuju, v 5GHz jsme tady vysílali téměř sami, pak se přidali další provideři, kteří tady vysílali před náma na 2,4GHz a přicházejí další noví, kteří se zde snaží udělat díru do světa, vysílají nad povolený limit, atd..
_________________
administrátor sítě
čím víc názorů, tím víc problémů...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Rex
Nováček


Založen: 29. 11. 2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 01. 12. 2008, 13:06    Předmět: Odpovědět s citátem

tak si myslím že je chyba v systému udílení kanálů. to neřeší nějaký úřad? ale dík za vysvětlení, doufám že se to podaří vyřešit. a nebo jim odstříhneme kabely Laughing

ono je to docela brutal...letí to naplno a najednou nula. a to máme přímou viditelnost antény.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman
admin


Založen: 25. 08. 2005
Příspěvky: 531
Bydliště: Pískoviště :)

PříspěvekZaslal: 01. 12. 2008, 17:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Rex napsal:
tak si myslím že je chyba v systému udílení kanálů. to neřeší nějaký úřad? ale dík za vysvětlení, doufám že se to podaří vyřešit. a nebo jim odstříhneme kabely Laughing

ono je to docela brutal...letí to naplno a najednou nula. a to máme přímou viditelnost antény.


Tohle neřeší žádný úřad, je to volné pásmo. A provozování zařízení v něm stanovuje jen gen. licence vydaná ČTÚ.
_________________
administrátor sítě
čím víc názorů, tím víc problémů...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Rex
Nováček


Založen: 29. 11. 2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 01. 12. 2008, 22:34    Předmět: Odpovědět s citátem

tak holt zbývají ty kombinačky Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rex
Nováček


Založen: 29. 11. 2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 06. 02. 2010, 19:22    Předmět: Odpovědět s citátem

obnovuju téma...

jak se bude řešit opakované padání uzlu Liďák???
kluci někdy je to opravdu síla se dostat na net.především v odpoledních a večerních časech je padání po 5 - 15ti minutách opravdu hodně otravné
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman
admin


Založen: 25. 08. 2005
Příspěvky: 531
Bydliště: Pískoviště :)

PříspěvekZaslal: 07. 02. 2010, 9:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Rex napsal:
obnovuju téma...

jak se bude řešit opakované padání uzlu Liďák???
kluci někdy je to opravdu síla se dostat na net.především v odpoledních a večerních časech je padání po 5 - 15ti minutách opravdu hodně otravné


Až tak? 6.2. 4 restarty, 5.2. 2 restarty, 4.2. 3 restarty...
Až na ty restarty to jede normálně.
Rád bych to vyměnil, ale teď přes zimu na tu střechu asi nikdo nepoleze (zvlášť po tom, co páni řemeslnící z izolmontu zazdili jediný výlez na střechu a teď se tam dá dostat jen ze střechy vedlejšího baráku..)
_________________
administrátor sítě
čím víc názorů, tím víc problémů...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Rex
Nováček


Založen: 29. 11. 2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 07. 02. 2010, 11:12    Předmět: Odpovědět s citátem

to jsou inteligenti Smile no co se dá dělat. vím, že je to mrzuté, ale fakt včera 6/2 síla. dneska ráno vůbec. to jsem psal. jinak rychlost lítá od 14kb po 4200 a upload někdy 0,1 až po 200. tak nevím čím to. jestli je to i naším switchem....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rex
Nováček


Založen: 29. 11. 2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 20. 02. 2010, 23:48    Předmět: Odpovědět s citátem

tak dnes sobota 21/2 po 22hodině co půl hodina padák a restart přesně po 10ti minutách
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman
admin


Založen: 25. 08. 2005
Příspěvky: 531
Bydliště: Pískoviště :)

PříspěvekZaslal: 21. 02. 2010, 4:13    Předmět: Odpovědět s citátem

Rex napsal:
tak dnes sobota 21/2 po 22hodině co půl hodina padák a restart přesně po 10ti minutách


za sobotu byl restart 6x, z toho jen 2 po 22 hodině..

Myslím, že nic nepokazíš, když si hned po neděli opatříš opravdu spolehlivý switch (viz. poslední telefon).

No a já využiju toho, že už nám konečně taje a pomalu to začnu chystat. Víc než jeden restart denně je moc.
_________________
administrátor sítě
čím víc názorů, tím víc problémů...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Tonek
Kecka


Založen: 16. 11. 2005
Příspěvky: 149
Bydliště: Bzenec (Říše Olšovec)

PříspěvekZaslal: 25. 09. 2010, 14:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj
nedela se v posledni dobe neco,co by mohlo zpusobovat caste pady internetu? posledni dobou mi kazdou hodinu spatne net..
Diky
_________________
Zkousim,jestli to funguje
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SCiFA
Člen představenstva


Založen: 25. 08. 2005
Příspěvky: 387

PříspěvekZaslal: 25. 09. 2010, 15:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Tonek napsal:
Ahoj
nedela se v posledni dobe neco,co by mohlo zpusobovat caste pady internetu? posledni dobou mi kazdou hodinu spatne net..
Diky


Pokud vim tak nic a nejsi pripojeny zase na suseda? To by to vysvetlovalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tonek
Kecka


Založen: 16. 11. 2005
Příspěvky: 149
Bydliště: Bzenec (Říše Olšovec)

PříspěvekZaslal: 25. 09. 2010, 16:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Very Happy nee,ted opravdu nejsem..Nevim,cim to je.Posledni dobou to opravdu casto pada.Nekdy na minutku,nekdy na pet..
Muzu sam nejak zjistit,kde je chyba? Nebo nejak poznat? Treba neco zmacknut Laughing
_________________
Zkousim,jestli to funguje
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tonek
Kecka


Založen: 16. 11. 2005
Příspěvky: 149
Bydliště: Bzenec (Říše Olšovec)

PříspěvekZaslal: 26. 09. 2010, 11:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dnes uz 3 vypadky..O kterych aspon vim..A koukam,ze je chyba nekde na vysilaci u nas.Ze je na strankach u AP radovky ping neznamy
_________________
Zkousim,jestli to funguje
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BoB
Člen představenstva


Založen: 25. 08. 2005
Příspěvky: 419
Bydliště: Moravský Písek

PříspěvekZaslal: 26. 09. 2010, 14:45    Předmět: Odpovědět s citátem

po poslednim vypadnu eletriky v olsovci neco na radovkach odeslo. v utery pokud pocasi dovoli je planovana oprava
_________________
-----------
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra www.netintra.cz -> Připojení naší sítě do internetu Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group