Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rex Nováček
|
Zaslal: 30. 11. 2008, 10:06 Předmět: Problémy s netem Bzenec |
|
|
ahojky lidičkové. tak sem se rozhodl že se konečně regnu.
s netem jsem spokojený, jenom od 17.11. kdy se dělala údržba Bzenec centrum prostě internet katastrofa. včera 29/11 byla v 23 hodin rychlost připojení 20Kb/s.
kompl mám čistý, pravidelně kontrolovaný, antivir placený. se servismanem jsem to už řešil, ale řekl mi o jakémsi rušení. proč ale to rušení nebylo před tou údržbou tak obrovské jako teď. díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman admin

Založen: 25. 08. 2005 Příspěvky: 531 Bydliště: Pískoviště :)
|
Zaslal: 01. 12. 2008, 10:58 Předmět: Re: Problémy s netem Bzenec |
|
|
Rex napsal: | ahojky lidičkové. tak sem se rozhodl že se konečně regnu.
s netem jsem spokojený, jenom od 17.11. kdy se dělala údržba Bzenec centrum prostě internet katastrofa. včera 29/11 byla v 23 hodin rychlost připojení 20Kb/s.
kompl mám čistý, pravidelně kontrolovaný, antivir placený. se servismanem jsem to už řešil, ale řekl mi o jakémsi rušení. proč ale to rušení nebylo před tou údržbou tak obrovské jako teď. díky |
Stává se, že konkurenční poskytovatele buďto nezajímá, zda na daném kanálu někdo vysílá (nebo to konfiguruje absolutní blb) a přeladí na stejný kanál, na kterém vysíláme. Pak se může, ale taky nemusí, projevit taková akce vypadáváním jednotlivých přípojek, ztrátovost, nebo zvýšení režijních přenosů s následkem snížení propustnosti.
K tomuto přelaďování dochází prakticky často, někdy to nemá tak fatální vliv na kvalitu našich služeb, jindy se podaří to odchytit skoro okamžitě a přeladit na volnější kanál, no a občas dojde k citelnému zhoršení a chvilku trvá, než to vyřešíme.
No a konkrétně ve Bzenci je už docela těsno, protože pokud si pamatuju, v 5GHz jsme tady vysílali téměř sami, pak se přidali další provideři, kteří tady vysílali před náma na 2,4GHz a přicházejí další noví, kteří se zde snaží udělat díru do světa, vysílají nad povolený limit, atd.. _________________ administrátor sítě
čím víc názorů, tím víc problémů... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rex Nováček
|
Zaslal: 01. 12. 2008, 13:06 Předmět: |
|
|
tak si myslím že je chyba v systému udílení kanálů. to neřeší nějaký úřad? ale dík za vysvětlení, doufám že se to podaří vyřešit. a nebo jim odstříhneme kabely
ono je to docela brutal...letí to naplno a najednou nula. a to máme přímou viditelnost antény. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman admin

|
Zaslal: 01. 12. 2008, 17:24 Předmět: |
|
|
Rex napsal: | tak si myslím že je chyba v systému udílení kanálů. to neřeší nějaký úřad? ale dík za vysvětlení, doufám že se to podaří vyřešit. a nebo jim odstříhneme kabely
ono je to docela brutal...letí to naplno a najednou nula. a to máme přímou viditelnost antény. |
Tohle neřeší žádný úřad, je to volné pásmo. A provozování zařízení v něm stanovuje jen gen. licence vydaná ČTÚ. _________________ administrátor sítě
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rex Nováček
|
Zaslal: 01. 12. 2008, 22:34 Předmět: |
|
|
tak holt zbývají ty kombinačky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rex Nováček
|
Zaslal: 06. 02. 2010, 19:22 Předmět: |
|
|
obnovuju téma...
jak se bude řešit opakované padání uzlu Liďák???
kluci někdy je to opravdu síla se dostat na net.především v odpoledních a večerních časech je padání po 5 - 15ti minutách opravdu hodně otravné |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman admin

|
Zaslal: 07. 02. 2010, 9:51 Předmět: |
|
|
Rex napsal: | obnovuju téma...
jak se bude řešit opakované padání uzlu Liďák???
kluci někdy je to opravdu síla se dostat na net.především v odpoledních a večerních časech je padání po 5 - 15ti minutách opravdu hodně otravné |
Až tak? 6.2. 4 restarty, 5.2. 2 restarty, 4.2. 3 restarty...
Až na ty restarty to jede normálně.
Rád bych to vyměnil, ale teď přes zimu na tu střechu asi nikdo nepoleze (zvlášť po tom, co páni řemeslnící z izolmontu zazdili jediný výlez na střechu a teď se tam dá dostat jen ze střechy vedlejšího baráku..) _________________ administrátor sítě
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rex Nováček
|
Zaslal: 07. 02. 2010, 11:12 Předmět: |
|
|
to jsou inteligenti no co se dá dělat. vím, že je to mrzuté, ale fakt včera 6/2 síla. dneska ráno vůbec. to jsem psal. jinak rychlost lítá od 14kb po 4200 a upload někdy 0,1 až po 200. tak nevím čím to. jestli je to i naším switchem.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rex Nováček
|
Zaslal: 20. 02. 2010, 23:48 Předmět: |
|
|
tak dnes sobota 21/2 po 22hodině co půl hodina padák a restart přesně po 10ti minutách |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman admin

|
Zaslal: 21. 02. 2010, 4:13 Předmět: |
|
|
Rex napsal: | tak dnes sobota 21/2 po 22hodině co půl hodina padák a restart přesně po 10ti minutách |
za sobotu byl restart 6x, z toho jen 2 po 22 hodině..
Myslím, že nic nepokazíš, když si hned po neděli opatříš opravdu spolehlivý switch (viz. poslední telefon).
No a já využiju toho, že už nám konečně taje a pomalu to začnu chystat. Víc než jeden restart denně je moc. _________________ administrátor sítě
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonek Kecka

Založen: 16. 11. 2005 Příspěvky: 149 Bydliště: Bzenec (Říše Olšovec)
|
Zaslal: 25. 09. 2010, 14:42 Předmět: |
|
|
Ahoj
nedela se v posledni dobe neco,co by mohlo zpusobovat caste pady internetu? posledni dobou mi kazdou hodinu spatne net..
Diky _________________ Zkousim,jestli to funguje |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SCiFA Člen představenstva
|
Zaslal: 25. 09. 2010, 15:57 Předmět: |
|
|
Tonek napsal: | Ahoj
nedela se v posledni dobe neco,co by mohlo zpusobovat caste pady internetu? posledni dobou mi kazdou hodinu spatne net..
Diky |
Pokud vim tak nic a nejsi pripojeny zase na suseda? To by to vysvetlovalo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonek Kecka

|
Zaslal: 25. 09. 2010, 16:38 Předmět: |
|
|
nee,ted opravdu nejsem..Nevim,cim to je.Posledni dobou to opravdu casto pada.Nekdy na minutku,nekdy na pet..
Muzu sam nejak zjistit,kde je chyba? Nebo nejak poznat? Treba neco zmacknut  _________________ Zkousim,jestli to funguje |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonek Kecka

|
Zaslal: 26. 09. 2010, 11:05 Předmět: |
|
|
Tak dnes uz 3 vypadky..O kterych aspon vim..A koukam,ze je chyba nekde na vysilaci u nas.Ze je na strankach u AP radovky ping neznamy _________________ Zkousim,jestli to funguje |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BoB Člen představenstva

Založen: 25. 08. 2005 Příspěvky: 419 Bydliště: Moravský Písek
|
Zaslal: 26. 09. 2010, 14:45 Předmět: |
|
|
po poslednim vypadnu eletriky v olsovci neco na radovkach odeslo. v utery pokud pocasi dovoli je planovana oprava _________________ ----------- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|